iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Udka z pasternakiem i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Udka z pasternakiem i ziemniakami

Udka z pasternakiem i ziemniakami

Składniki:

Udka z pasternakiem i ziemniakami

 

  • 4-5 szt ziemniaków
  • 2 szt pasternaku
  • 1 szt marchewka,
  • 3 szt czosnek,
  • 2 kostki bulionu wołowego
  • 1 szt cebula,
  • Przyprawa do kurczaka,
  • majeranek,
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • papryka słodka,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 kg udek

 

Sposób przygotowania:

Udka z pasternakiem i ziemniakami
Udka myjemy osuszamy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Olej rozgrzewamy na dużej patelni dodajemy posiekany czosnek. Smażymy udka na oleju z czosnkiem na złoto. Dodajemy obrana i pokrojoną w piórka cebulę. Ziemniaki, marchewkę i pasternak obieramy i kroimy w dużą kostkę , marchewkę można w plasterki. Dodajemy do udek na patelnie. Podsmażamy. dodajemy pokruszone kostki wołowe-lekko mieszamy . Podlewamy ok 1 szklanka wody i dusimy. Gdy warzywa są miękkie doprawiamy sola ,pieprzem , papryką słodką i majerankiem do smaku .