katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Udka z patelni z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne udka z patelni z pietruszkowym farszem. Podane jako dodatek do obiadu wszystkim bardzo smakowały.

Udka z patelni z pietruszką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Udka z patelni z pietruszką

 

  • udka kurczaka (część krótka) 5 szt
  • natka pietruszki 1 pęczek duży
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa kuchenna
  • olej

Sposób przygotowania:

Udka z patelni z pietruszką
Natkę płuczemy, osuszamy z wody i drobno ją kroimy. Udka myjemy, wycinamy kość i oprószamy pieprzem i przyprawą kuchenną albo solą. Rozbijamy trochę dłonią i nakładamy pokrojoną natkę pietruszki. Zwijamy w roladkę, oprószamy solą, spinamy wykałaczką (można obtoczyć roladkę w tartej bułce).

Rozgrzewamy na patelni olej i obsmażamy roladki. Podlewamy odrobiną wody, dodajemy grubo pokrojoną cebulę i dusić do miękkości często obracając.

Na koniec obsmażyć na tłuszczu by skórka była chrupiąca.
Udka z patelni z pietruszką
usmazone już udka czekają na podanie do obiadu.