katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Udka z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne mięsko upieczone w piekarniku. Dobre do obiadu albo jako przegryzka z kromką pieczywa.

Udka z piekarnika

Składniki:

Udka z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Udka z piekarnika
Mięso myjemy i osuszamy. Oprószamy dość mocno solą morską ziołową i pieprzem. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i nacieramy mięso. Oprószamy też papryką.

Przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i obsypujemy przyprawą. Skrapiamy olejem i odstawiamy na ok 60 min.

Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości ok 50 - 60 min w 180 stopniach.