Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Udka z serem Rouge

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Udka z serem pleśniowym Rouge.

Udka z serem Rouge Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka z serem Rouge

 

  • 4 udka z kurczaka (górna ich część)
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 plastry sera Rouge
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii
  • przyprawa kurczak grillowany - wg uznania

Sposób przygotowania:

Udka z serem Rouge
Z udek delikatnie usunąć kości. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera i trochę cebuli, posypać bazylią. Zwinąć w roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, obficie posypać przyprawą do kurczaka. Piec w 180 stopniach przez ok. 70-80 minut.
Udka z serem Rouge
Mięso z kurczaka delikatnie pozbawione kości.
Udka z serem Rouge
Pozbawione kości mięso z serem i cebulą.
Udka z serem Rouge
Ułożone naczyniu do zapiekania roladki z udek kurczaka.