piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Udka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne udka ze szpinakiem

Udka ze szpinakiem

Składniki:

Udka ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Udka ze szpinakiem
Udka dobrze myjemy a następnie zdejmujemy z nich skórę tak by jej nie uszkodzić . Usuwamy kości . Mięso z udek , szpinak i obraną pokrojoną cebulę mielimy przez maszynkę . Później do mięsa ze szpinakiem wbijamy 2 jajka , 3 łyżki bułki tartej , curry , czosnek sypki , sól i pieprz. Mieszamy. Skórę napełniamy farszem formując kształt udek . Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni C. Az skórka będzie rumiana. Następnie wykładamy na talerz i podajemy np ziemniaczkami i sałatką.