Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Udo indycze z niespodzanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

można podawać w całości albo kroić w plastry

Udo indycze z niespodzanką

Składniki:

Udo indycze z niespodzanką

 

  • jedno duże udo (delikatnie usuwamy kości)
  • 5 dag sera(najlepszy ostry w smaku)
  • pieczarki
  • cebula
  • kawałek papryki
  • przyprawy
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Udo indycze z niespodzanką
ser ścieramy na drobnych oczkach pieczarki myjemy i obieramy drobno pokroić paprykę i cebulę też drobno kroimy i razem z pieczarkami smażymy na tłuszczu aż odparuje sok z pieczarek dodajemy przyprawy przyprawiamy udo wewnątrz i na zewnątrz do farszu dodajemy starty ser i mieszamy taką masę wkładamy do środka brzegi mięsa możemy szczepić wykałaczkami albo owinąć mięso nitką pieczemy w piekarniku