iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Udziec indyka z sosem sojowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mieso wychodzi bardzo miekkie,pachnace.

Udziec indyka z sosem sojowym.

Składniki:

Udziec indyka z sosem sojowym.

 

  • udziec indyka(1-1,5kg)
  • 2 lyzki vegeta
  • 3 lyzki sos sojowy
  • pieprz mielony
  • 4 lyzki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Udziec indyka z sosem sojowym.
Udziec nacieramy sosem sojowym,vegeta,pieprzem mielonym.Zawinac w folie spozywcza i odstawic do lodowki na jakies 2-ie godziny.
Forme z piekarnika wylozyc folia spozywcza,odwinac indyka i przelozyc do formy ,polewamy oliwa z oliwek(ukladamy indyka tak aby skorka byla na dole)wkladamy na dolna czesc piekarnika(wlaczyc dwa ogrzewania piekarnika)-jak dobry i duzy piekarnik to 180 stopni okolo 50 min.
Maly piekarnik 180 stopni okolo 1godzina 30 min.Pozniej przewrocic udziec aby skorke zrumienic.
Podawac z ziemniakami lub ryzem na sypko.

Tagi:

sosy indyk