Udziec z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
LIDZIA

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5
Udziec z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Soczysty, wspaniały na gorąco, jak i na zimno.


trudność: łatwe
czas:

Udziec z indyka - SKŁADNIKI:

  • udziec indyka 1 (ok.1,3 kg)
  • oliwa 1/2 szklanki
  • czosnek 2 ząbki
  • chili w proszku ½ łyżeczki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz ½ łyżeczki

Udziec z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć i osuszyć, usunąć kość. Przygotować marynatę: do oleju dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, majeranek, paprykę. Dokładnie wymieszać. Zalać mięso i włożyć do lodówki (najlepiej na noc). Na następny dzień ułożyć w naczyniu żaroodpornym wraz z całą marynatą. Podlac odrobiną wrzątku. Piec w piekarniku w 180 stopniach, przez 1 godzinę, pod przykryciem. Następnie odkryc, podpiec jeszcze przez ok. 20 minut, by mięso się zrumieniło.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udziec z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Kotlety mielone w waflu Burger Low Carb Dietetycznie Indyk w sosie rodzynkowym
Roladki z indyka z kaszą gryczaną Pieczone pałki indycze Pieczeń mielona z indyka z zieloną soczewicą
Naleśnikowe zawijasy z indykiem i warzywami Pieczony filet indyczy Sałatka z indyka z ananasem
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami Filet z indyka w oliwkowo-ziołowym sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane