Udziec z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
LIDZIA - Przepis na: Udziec z indyka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Udziec z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Soczysty, wspaniały na gorąco, jak i na zimno.


trudność: łatwe
czas:

Udziec z indyka - SKŁADNIKI:

  • udziec indyka 1 (ok.1,3 kg)
  • oliwa 1/2 szklanki
  • czosnek 2 ząbki
  • chili w proszku ½ łyżeczki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz ½ łyżeczki

Udziec z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć i osuszyć, usunąć kość. Przygotować marynatę: do oleju dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, majeranek, paprykę. Dokładnie wymieszać. Zalać mięso i włożyć do lodówki (najlepiej na noc). Na następny dzień ułożyć w naczyniu żaroodpornym wraz z całą marynatą. Podlac odrobiną wrzątku. Piec w piekarniku w 180 stopniach, przez 1 godzinę, pod przykryciem. Następnie odkryc, podpiec jeszcze przez ok. 20 minut, by mięso się zrumieniło.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udziec z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem
Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane