Udziec z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
LIDZIA

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5
Udziec z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Soczysty, wspaniały na gorąco, jak i na zimno.


trudność: łatwe
czas:

Udziec z indyka - SKŁADNIKI:

  • udziec indyka 1 (ok.1,3 kg)
  • oliwa 1/2 szklanki
  • czosnek 2 ząbki
  • chili w proszku ½ łyżeczki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz ½ łyżeczki

Udziec z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć i osuszyć, usunąć kość. Przygotować marynatę: do oleju dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, majeranek, paprykę. Dokładnie wymieszać. Zalać mięso i włożyć do lodówki (najlepiej na noc). Na następny dzień ułożyć w naczyniu żaroodpornym wraz z całą marynatą. Podlac odrobiną wrzątku. Piec w piekarniku w 180 stopniach, przez 1 godzinę, pod przykryciem. Następnie odkryc, podpiec jeszcze przez ok. 20 minut, by mięso się zrumieniło.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udziec z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Mięsny warkocz chlebowy Filet z ziołami Pierś z indyka w sosie porowo-śmietanowym
Potrawka z indyka i kurczaka Dyniowe leczo z indykiem Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami
Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim Pieczeń z indyka z żurawiną i camembertem Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane