Udziec z indyka

Indyk « poprzedni | następny »
LIDZIA - Przepis na: Udziec z indyka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 329
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Udziec z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Soczysty, wspaniały na gorąco, jak i na zimno.


trudność: łatwe
czas:

Udziec z indyka - SKŁADNIKI:

  • udziec indyka 1 (ok.1,3 kg)
  • oliwa 1/2 szklanki
  • czosnek 2 ząbki
  • chili w proszku ½ łyżeczki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz ½ łyżeczki

Udziec z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć i osuszyć, usunąć kość. Przygotować marynatę: do oleju dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, majeranek, paprykę. Dokładnie wymieszać. Zalać mięso i włożyć do lodówki (najlepiej na noc). Na następny dzień ułożyć w naczyniu żaroodpornym wraz z całą marynatą. Podlac odrobiną wrzątku. Piec w piekarniku w 180 stopniach, przez 1 godzinę, pod przykryciem. Następnie odkryc, podpiec jeszcze przez ok. 20 minut, by mięso się zrumieniło.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udziec z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym Pieczeń z indyka z kaszą jaglaną i szpinakiem
Szaszłyki czosnkowe Podudzia pieczone Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką
Dietetyczne pulpety Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Potrawka z indyka i młodą marchewką
Pierś z indyka w sosie Tymiankowe "sznycle" z indyka Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane