SUPERPRZEPIS

Udziec z indyka na ostro

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Udziec z indyka na ostro Więcej zdjęć (3)

Udziec z indyka na ostro świetny sposób na rodzinny obiad.

Składniki:

Udziec z indyka na ostro

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka na ostro
Udziec myjemy, osuszamy nacieramy przyprawami (obficie), bulionetkę rozcieramy na mięsie, zostawiamy w lodówce na 2-3 godzinki dla przegryzienia smaku. Całość umieszczamy w rękawie do pieczenia. Umieszczamy w piekarniku i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 200 stopni, przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw i zostawiamy na chwilę dla zarumienienia. . Podajemy na gorąco.
Udziec z indyka na ostro
Udziec umieszczamy w rękawie do pieczenia i szczelnie zamykamy
Udziec z indyka na ostro
Rozcinamy rękaw i zostawiamy na około 15 minut dla zarumienienia

Tagi:

sosy indyk