anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Udziec z indyka w miodowej skorupce

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Mięsko smakuje wyśmienicie, polecam.

Udziec z indyka w miodowej skorupce

Składniki:

Udziec z indyka w miodowej skorupce

 

 

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka w miodowej skorupce
Udziec umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem posolić , posypać,przyprawą do drobiu.Natrzeć majerankiem i ostrą papryką, odstawić na 40 min w chłodne miejsce.Naczynie do zapiekania wysmarować olejem
, ułożyć udziec , piec w 170 st C z termoobiegiem 40 min, po tym czasie, masło lekko rozpuścić.Wlać miód, wymieszać , polać udziec po całości.Piec aż mięso
będzie miękkie , sprawdzając długą wykałaczką.

Smacznego.