Strona główna Udziec z indyka z jabłkami

Udziec z indyka z jabłkami

Indyk « poprzedni | następny »
Shizunia - Przepis na: Udziec z indyka z jabłkami offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 132
Udziec z indyka z jabłkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aromatyczne mięso na różne okazje - pięknie się prezentuje i pysznie smakuje.


trudność: łatwe
czas:

Udziec z indyka z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • 1 udziec indyczy (1,4kg)
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 1/4l. bulionu drobiowego
  • olej (3-4 łyżki)
  • 5 małych porów
  • 80dkg ziemniaków
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 1/2l. soku jabłkowego

Udziec z indyka z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem i piec 2 godziny i 15minut w temp. 200stopni.
Po 40minutach wlać bulion. Pory pokroić w krążki, obrane ziemniaki w ćwiartki, jabłka na kawałki. Wszystko dodaj do pieczeni na koniec pieczenia około 45minut przed końcem.
Przypraw solą, pieprzem i majerankiem (lub przyprawą do ziemniaków), wlej sok z jabłek.
Udekoruj świerzymi ziołami.

Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udziec z indyka z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem
Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane