Strona główna Udziec z indyka z jabłkami

Udziec z indyka z jabłkami

Indyk « poprzedni | następny »
Shizunia offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 132
Udziec z indyka z jabłkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aromatyczne mięso na różne okazje - pięknie się prezentuje i pysznie smakuje.


trudność: łatwe
czas:

Udziec z indyka z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • 1 udziec indyczy (1,4kg)
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 1/4l. bulionu drobiowego
  • olej (3-4 łyżki)
  • 5 małych porów
  • 80dkg ziemniaków
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 1/2l. soku jabłkowego

Udziec z indyka z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem i piec 2 godziny i 15minut w temp. 200stopni.
Po 40minutach wlać bulion. Pory pokroić w krążki, obrane ziemniaki w ćwiartki, jabłka na kawałki. Wszystko dodaj do pieczeni na koniec pieczenia około 45minut przed końcem.
Przypraw solą, pieprzem i majerankiem (lub przyprawą do ziemniaków), wlej sok z jabłek.
Udekoruj świerzymi ziołami.

Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udziec z indyka z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim Pieczeń z indyka z żurawiną i camembertem Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane