Strona główna Udziec z indyka z jabłkami

Udziec z indyka z jabłkami

Indyk « poprzedni | następny »
Shizunia - Przepis na: Udziec z indyka z jabłkami offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 132
Udziec z indyka z jabłkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aromatyczne mięso na różne okazje - pięknie się prezentuje i pysznie smakuje.


trudność: łatwe
czas:

Udziec z indyka z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • 1 udziec indyczy (1,4kg)
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 1/4l. bulionu drobiowego
  • olej (3-4 łyżki)
  • 5 małych porów
  • 80dkg ziemniaków
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 1/2l. soku jabłkowego

Udziec z indyka z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem i piec 2 godziny i 15minut w temp. 200stopni.
Po 40minutach wlać bulion. Pory pokroić w krążki, obrane ziemniaki w ćwiartki, jabłka na kawałki. Wszystko dodaj do pieczeni na koniec pieczenia około 45minut przed końcem.
Przypraw solą, pieprzem i majerankiem (lub przyprawą do ziemniaków), wlej sok z jabłek.
Udekoruj świerzymi ziołami.

Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udziec z indyka z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Szaszłyki czosnkowe Podudzia pieczone Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką
Dietetyczne pulpety Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Potrawka z indyka i młodą marchewką
Pierś z indyka w sosie Tymiankowe "sznycle" z indyka Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli
Filet z indyka smażony bez tłuszczu Dietetyczne pulpeciki drobiowe Faszerowane sznycle z indyka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane