Strona główna Udziec z indyka z jabłkami

Udziec z indyka z jabłkami

Indyk « poprzedni | następny »
Shizunia

Mistrz Kuchni
Przepisy: 132
Udziec z indyka z jabłkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aromatyczne mięso na różne okazje - pięknie się prezentuje i pysznie smakuje.


trudność: łatwe
czas:

Udziec z indyka z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • 1 udziec indyczy (1,4kg)
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 1/4l. bulionu drobiowego
  • olej (3-4 łyżki)
  • 5 małych porów
  • 80dkg ziemniaków
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 1/2l. soku jabłkowego

Udziec z indyka z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Ułożyć w brytfannie, skropić olejem i piec 2 godziny i 15minut w temp. 200stopni.
Po 40minutach wlać bulion. Pory pokroić w krążki, obrane ziemniaki w ćwiartki, jabłka na kawałki. Wszystko dodaj do pieczeni na koniec pieczenia około 45minut przed końcem.
Przypraw solą, pieprzem i majerankiem (lub przyprawą do ziemniaków), wlej sok z jabłek.
Udekoruj świerzymi ziołami.

Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udziec z indyka z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Dietetyczne roladki z indyka z marchewką Grillowany filet z indyka na rajskiej wyspie Kotlety mielone w waflu
Burger Low Carb Dietetycznie Indyk w sosie rodzynkowym Roladki z indyka z kaszą gryczaną
Pieczone pałki indycze Pieczeń mielona z indyka z zieloną soczewicą Naleśnikowe zawijasy z indykiem i warzywami
Pieczony filet indyczy Sałatka z indyka z ananasem Pieczarki faszerowane mielonym mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane