qella

qella

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Ule (ciasteczka bez pieczenia)

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ule robi się z wcześniej przygotowanej masy, wkłada do foremki i po chwili wyjmuje. Jedna foremka wystarcza na wszystkie ule.

Ule (ciasteczka bez pieczenia)

Składniki:

Ule (ciasteczka bez pieczenia)

  • 200 g mielonych orzechów lub kokosu,
  • 200 g cukru pudru,
  • 1 biłako
  • 1/2 kostki masła,
  • 15 dkg cukru pudru,
  • 3 żółtka,
  • 2 kieliszki spirytusu

Sposób przygotowania:

Ule (ciasteczka bez pieczenia)

Przepis na cisto na ok. 20 średnich uli: 200 g mielonych orzechów lub kokosu, 200 g cukru pudru, 1 biłako - wszystko kobrze wyrobić. Przepis na wypełninie: 1/2 kostki masła, 15 dkg cukru pudru, 3 żółtka, 2 kieliszki spirytusu - wszystko utrzeć. 1. foremkę wysypać cukrem pudrem i zamknąć. 2. Wypełnić ciastem (wg przepisu poniżej) i wydrązyć otwór . 3. Włóżyć wypełninie (wg przepisu poniże) i przyłożyć biszkopt lub wycięty z wafli krążek. 4. Foremkę położyć i otworzyć, przytrzymując kcikami z tyłu foremki.

Redakcja poleca: