Usta Adama

Biszkopty « poprzedni | następny »
Halina07 - Przepis na: Usta Adama offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 82
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Usta Adama
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 8

Pyszne ciasto dla każdego.


trudność: średne
czas:

Usta Adama - SKŁADNIKI:

  • CIASTO:
  • 5 jajek
  • 1 i 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl cukru
  • 5 łyżek wody
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 margaryna
  • KREM:
  • 1 budyń waniliowy lub śmietankowy
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 1 margaryna np.Kasia
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • POLEWA CZEKOLADOWA:
  • 1/4 kostki margaryny
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • DODATKOWO:
  • 40 okrągłych biszkoptów
  • marmolada

Usta Adama - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO: Margarynę,cukier,kakao i wodę gotujemy 5 minut.Studzimy, następnie dodajemy 4 żółtka,mąkę,proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Płaską część biszkoptów smarujemy marmoladą i składamy razem po 2 szt.Układamy na cieście wciskając je w środek.Pieczemy 35 minut w temp.170 st.C KREM: Budyń,mąkę i żółtka rozcieramy w 1 szkl mleka.Resztę mleka gotujemy z 3 łyżkami cukru.Budyń z żółtkami wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy aż zgęstnieje.Studzimy. Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy stopniowo budyń-miksujemy na gładką masę. Krem wykładamy na zimne ciasto. POLEWA CZEKOLADOWA: margarynę rozpuścić z wodą,cukrem i kakao. Gotować 2 minuty mieszając aby wyszła gładka konsystencja.Przestudzoną polewę wylewamy na ciasto.Wkładamy do lodówki do schłodzenia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Usta Adama (strona 1 z 1)  
Funia

Funia
offline

2009-02-08 21:43
Czy te biszkopty,po ponownym pieczeniu nie będą twarde albo suche?
Skomentuj
Oceń:
0
yola

yola
offline

2009-02-09 18:25
Biszkopty będą OK.
Wypróbowane.
Skomentuj
Oceń:
0
Agusia74

Agusia74
offline

2009-02-09 20:46
Robię taki sam placek tylko daję na wierz brzoskwinie i wylewam na nie galaretkę.
Skomentuj
Oceń:
0
Aniusia

Aniusia
offline

2009-03-02 13:44
fantantastyczne, szczegolnie z dzemem porzeczkowym!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Torcik porzeczkowy Ciasto z brzoskwiniami i ananasem Ciasto łaciate z białek
Wiśniowe ciasto na biszkopcie Lekki biszkopt z porzeczkami i morelami Biszkoptowiec z truskawkami
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Biszkoptowa tarta z czereśniami i ananasem Biszkopt z truskawkami, budyniem i czekoladą
Melba - sernik z truskawkami Kolorowa rolada z porzeczkami Ciasto w dwóch kolorach

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane