Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Usta adama z pianką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

a na ostatki smaczne ciasto usta adama z pianka i pokruszoną białą czekoladą.

Usta adama z pianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Usta adama z pianką

 

 

  • Masa piankowa:
  • 2 opakowania śnieżki
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 2 szklanki mleka

 

  • Dodatkowo:
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • dżem jabłkowy
  • 10 sztuk ptasiego mleczka
  • czekolada biała

Sposób przygotowania:

Usta adama z pianką
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy piana zacznie sztywnieć wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakaem mieszając łyżką drewnianą. Dodać roztopioną margarynę i wymieszać. Na dno blaszki ułożyć delicje posmarowane dżemem jabłkowym. Ciasto przelać na biszkopty i piec ok 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Śnieżkę ubić na mleku a następnie wlać stężałą galaretkę i zmiksować. Ptasie mleczko pokroić na mniejsze kawałeczki. Jedną połowę masy wlać na upieczony biszkopt. Ułożyć kawałeczki ptasiego mleczka i wylać na wierzch kolejną porcje masy. Czekoladę białą starkować i obsypać wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.
Usta adama z pianką
Na każdy biszkopt posmarowąc dzeme i ulozyc na blaszce
Usta adama z pianką
Wszystkie składniki na mase biszkoptową połączyc ze sobą
Usta adama z pianką
Biszkopt przelac na biszkopciki z dzemem po całości
Usta adama z pianką
Piec w piekarnku a po upieczeniu wyłożyc masę painkową.