kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Uszka rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filety pokrajać, obtoczyć w mące i podsmażyć. Pokrajaną cebulę podsmażyć na maśle.

Uszka rybne

Składniki:

Uszka rybne

 

Sposób przygotowania:

Uszka rybne
Filety pokrajać, obtoczyć w mące i podsmażyć. Pokrajaną cebulę podsmażyć na maśle. Rybę i cebulę zemleć, doprawić przyprawami, wymieszać. Z mąki, wody i soli zagnieść ciasto, rozwałkować, pokrajać w małe kwadraty. Z farszu porobić małe kuleczki, poukładać na ciasto i zawinąć je po przekątnej. Dwa pozostałe rogi zawinąć na palcu, uformować. Gotować w osolonej wodzie, aż do momentu, gdy wypłyną (ok. 5 min. ). Podawać z barszczem czerwonym lub bulionem.