lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Uszka wigilijne do barszczu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uszka do barszczu czerwonego

Uszka wigilijne do barszczu

Składniki:

Uszka wigilijne do barszczu

 

Sposób przygotowania:

Uszka wigilijne do barszczu
Grzyby namocz w wodzie na 4 godziny po tym czasie odcedź je z wody, ugotuj i drobniutko posiekaj.Cebulę pokrój w kosteczkę i usmaż ją na złoty kolor na masełku i połącz z grzybami. Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku. Z mąki jaja i letniej wody zarób ciasto jak na pierogi.Wykrawaj z niego literatką średniej wielkości kółeczka.Na każdy z nich kładź odrobinę farszu i zlep uszka które gotuj aż do wypłynięcia w lekko osolonej wodzie.