lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Uszka z farszem miesno-serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Uszka z farszem mięsno-serowym

Uszka z farszem miesno-serowym

Składniki:

Uszka z farszem miesno-serowym

 

  • 20 dag mięsa mielonego
  • 7 dag sera żółtego
  • sol
  • pieprz
  • cebula
  • 20 dag maki
  • 5 łyżek wody
  • jajo

Sposób przygotowania:

Uszka z farszem miesno-serowym
cebule posiekaj bardzo drobno i zeszklij ja na maśle,dodaj do niej mięso mielone i przyprawy do smaku.Wszystko razem podsmaż i ostudź farsz.Z maki ,jaja oraz wody zagnieć ciasto jak na pierogi które rozwałkuj i wycinaj z niego małe kwadraciki.Do ostudzonego farszu mięsnego dodaj starty ser żółty.Nałóż farsz na każdy z kwadratów i lep uszka które gotuj w osolonym wrzątku aż do wypłynięcia.

Tagi:

mięso sery ser mak