gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Uszka z grzybami 8

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny dodatek do zupy barszczu.

Uszka z grzybami 8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Uszka z grzybami 8

 

 

  • Nadzienie
  • 30 dag mrożonych grzybów
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Uszka z grzybami 8
Ciasto - Na stolnicę dajemy mąkę robimy dołek wbijamy jajka i dodajemy letnią wodę zarabiamy energicznie ciasto. Nadzienie - mrożone grzyby rozmrażamy gotujemy w osolonej wodzie aż zmiękną. Ugotowane grzyby odcedzamy studzimy. Cebulę kroimy podsmażamy na tłuszczu do zrumienienia. Ostudzone grzyby przepuszczamy przez maszynkę , dodajemy ostudzoną cebulę. Przemielone grzyby i cebulę łączymy razem doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie łączymy - schładzamy. Przygotowane ciasto cienko rozwałkować wycinać kółeczka za pomocą literatki nakładamy farsz zlepiamy razem formujemy uszka. Przygotowane uszka gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Przygotowane uszka podajemy z barszczem.
Uszka z grzybami 8
Zarobione jednolite ciasto ze składników
Uszka z grzybami 8
Ciasto cienko rozwałkować wycinamy małe kółeczka
Uszka z grzybami 8
Na kółeczka nakładamy przygotowany farsz
Uszka z grzybami 8
Kółeczka z farszem zlepiamy razem formując uszka