Strona główna uszka z pasztetem

uszka z pasztetem

Dania « poprzedni | następny »
aqua65

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
uszka z pasztetem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

mój najlepszy pasztet z uszkami


trudność: średnie
czas:

uszka z pasztetem - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki wody
  • 500 dag pasztetu
  • 500 dag buraków czerwonych
  • 3 łyżki octu
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 1/2 szklanki koncentratu barszczu czerwonego
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

uszka z pasztetem - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wysypać na stolnicę dodać jaja i stopniowo dolewać wodę rękoma zagnieść ciasto a następnie rozwałkować je na grubość ok 4 mm. Ciasto pokroić na kwadraciki o boku 2,5 cm pasztet pokroić w nieco mniejsze kostkę. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję pasztetu skleić jak pieroga a następnie złączyć ze sobą brzegi tak by powstały uszka gotować w osolonym wrzątku ok 4 minuty. Wywar jarzynowy doprowadzić do wrzenia wlać ocet wsypać pieprz i sól dodać pokrojone czerwone buraki i resztę składników gotować ok 20 minut. podawać z uszkami


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do uszka z pasztetem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Spaghetti Eli z łososiem Nogi z kaczki po góralsku Kieszonki z piersi z kurczaka z buraczkami
Pappardelle ze szpinakiem i kurczakiem Komosa ryżowa z warzywami Pałki z kurczaka jak z KFC
Gołąbki z ryżem i mięsem Coquillette z kapustą i mięsem mielonym Placuszki z filetu z kurczaka z papryką i porem
Pyszne lasagne według Selenki Omlet z kaszą jaglaną Drobiowo - pieczarkowe mumie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane