Strona główna uszka z pasztetem

uszka z pasztetem

Dania « poprzedni | następny »
aqua65 - autor przepisu uszka z pasztetem offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
uszka z pasztetem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

mój najlepszy pasztet z uszkami


trudność: średne
czas:

uszka z pasztetem - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki wody
  • 500 dag pasztetu
  • 500 dag buraków czerwonych
  • 3 łyżki octu
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 1/2 szklanki koncentratu barszczu czerwonego
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

uszka z pasztetem - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wysypać na stolnicę dodać jaja i stopniowo dolewać wodę rękoma zagnieść ciasto a następnie rozwałkować je na grubość ok 4 mm. Ciasto pokroić na kwadraciki o boku 2,5 cm pasztet pokroić w nieco mniejsze kostkę. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję pasztetu skleić jak pieroga a następnie złączyć ze sobą brzegi tak by powstały uszka gotować w osolonym wrzątku ok 4 minuty. Wywar jarzynowy doprowadzić do wrzenia wlać ocet wsypać pieprz i sól dodać pokrojone czerwone buraki i resztę składników gotować ok 20 minut. podawać z uszkami



Komentarze do uszka z pasztetem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Jajka z farszem z fetą Dewolaj z kurczaka Meksykańska tortilla
 Frittata z groszkiem i łososiem Makaron kokardki w sosie z łososiem i koperkiem Nadziewane cukinie
Kluchy szare z kielbasą i twrogiem Jajka faszerowane schabem i roszponką Biała kiełbasa i cebula
Danie ala spaghetti bolognese Muchomorki z jajek Wielkanocne jajeczka na kolorowo
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane