Strona główna uszka z pasztetem

uszka z pasztetem

Dania « poprzedni | następny »
aqua65 - Przepis na: uszka z pasztetem offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
uszka z pasztetem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

mój najlepszy pasztet z uszkami


trudność: średne
czas:

uszka z pasztetem - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki wody
  • 500 dag pasztetu
  • 500 dag buraków czerwonych
  • 3 łyżki octu
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 1/2 szklanki koncentratu barszczu czerwonego
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

uszka z pasztetem - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wysypać na stolnicę dodać jaja i stopniowo dolewać wodę rękoma zagnieść ciasto a następnie rozwałkować je na grubość ok 4 mm. Ciasto pokroić na kwadraciki o boku 2,5 cm pasztet pokroić w nieco mniejsze kostkę. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję pasztetu skleić jak pieroga a następnie złączyć ze sobą brzegi tak by powstały uszka gotować w osolonym wrzątku ok 4 minuty. Wywar jarzynowy doprowadzić do wrzenia wlać ocet wsypać pieprz i sól dodać pokrojone czerwone buraki i resztę składników gotować ok 20 minut. podawać z uszkami


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do uszka z pasztetem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Bigos z pulpetami Makaron z sosem porowym i filetem z kurczaka Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Faszerowane łódeczki ziemniaczane Jajecznica z duszoną cukinią Naleśniki z twarogiem, musem jabłkowym i borówkami
Prosta zapiekanka z pomidorów i bakłażana Deser z kaszą i musem truskawkowym Łopatka pieczona z fasolką
Paprykarz z tuńczyka Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej Sypki ryż z jabłkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane