Strona główna uszka z pasztetem

uszka z pasztetem

Dania « poprzedni | następny »
aqua65

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 331
uszka z pasztetem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

mój najlepszy pasztet z uszkami


trudność: średne
czas:

uszka z pasztetem - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki wody
  • 500 dag pasztetu
  • 500 dag buraków czerwonych
  • 3 łyżki octu
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 1/2 szklanki koncentratu barszczu czerwonego
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

uszka z pasztetem - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wysypać na stolnicę dodać jaja i stopniowo dolewać wodę rękoma zagnieść ciasto a następnie rozwałkować je na grubość ok 4 mm. Ciasto pokroić na kwadraciki o boku 2,5 cm pasztet pokroić w nieco mniejsze kostkę. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję pasztetu skleić jak pieroga a następnie złączyć ze sobą brzegi tak by powstały uszka gotować w osolonym wrzątku ok 4 minuty. Wywar jarzynowy doprowadzić do wrzenia wlać ocet wsypać pieprz i sól dodać pokrojone czerwone buraki i resztę składników gotować ok 20 minut. podawać z uszkami


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do uszka z pasztetem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kotlety z kaszy gryczanej Kociołek z boczkiem i ziemniakami Kotleciki z warzyw
Ryba w sosie kokosowym Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką Roladki naleśnikowe
Makaron z warzywami Kurczak z ryżem i brokułami Gulasz wołowy z kaszą
Zapiekanka brokułowa Klopsiki z kaszy i warzyw Krokiety z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane