aniabrodawska

aniabrodawska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Utopieńce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre do piwka jako przekąska, w smaku niczym sie nie różni od śledzika

Utopieńce

Składniki:

Utopieńce

 

  • 1 kg grubych parówek (ew. serdelki lub kiełbaski parówkowe )
  • 4 cebule

 

Sposób przygotowania:

Utopieńce
ZALEWA: mieszamy ocet z wodą, dodajemy przyprawy, bardzo wolno podgrzewamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia. Parzymy pod przykryciem przez 15 minut. studzimy. Cebulę kroimy w cienkie plasterki. Z parówek ściągamy skórkę, wrzucamy na pół minuty do wrzątku, wyciągamy, i studzimy. Parówki ciasno układamyw słoiku, przekładamy cebulą. Możemy dodać do słoika strączek ostrej papryczki., pokrojonej w cieniutkie plasterki. Zlewamy zalewą. Przez pierwsze 4 godziny pozostawiamy w temperaturze pokojowej., a póżniej wkładamy je do lodówki. Próbujemy po 3 dniach. Pycha. - smacznego -