kamil0993

kamil0993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 39]

Waciak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

coś prostego :)

Waciak

Składniki:

Waciak

 

  • Ciasto:
  • 1 szklanka białek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • Przełożenie:
  • 1/2 litra śmietany
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1 galaretka

Sposób przygotowania:

Waciak
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dobrze ubić. Mąkę wymieszać z proszkiem i wymieszać wszystko razem. Wstawić do piekarnika. Ubić śmietanę. Po wyjęciu z piekarnika placek podzielić na trzy części, przełożyć bitą śmietaną z galaretką.

Tagi:

waciak ciasto