kruchebabeczki

kruchebabeczki

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Wafel z masą kajmakową, powidłem i petitkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny wafle z masą kajmakową, powidłem ze śliwek węgierek i ciastkami typu petitki. Pyszności. Idealny na Święta i nie tylko.

Wafel z masą kajmakową, powidłem i petitkami

Składniki:

Wafel z masą kajmakową, powidłem i petitkami

 

  • 1 opakowanie wafli
  • 1 puszka masy korówkowej
  • 2 opakowania ciastek petitki (u mnie po 250 g)
  • 2 słoiczki 250 g powidła śliwkowego

Sposób przygotowania:

Wafel z masą kajmakową, powidłem i petitkami

ETAP 1:

Pierwszy dolny wafel smarujemy masą korówkową, następnie przykładamy kolejny wafel, który smarujemy powidłem śliwkowym, na powidło układamy ciastka petitki, na petitki powidło śliwkowe, przykładamy kolejny wafel.

Smarujemy go masą kajmakową, wafel, wafle smarujemy powidłem śliwkowym, układamy ciastka, smarujemy je powidłem, dajemy wafel, który smarujemy masą krówkową i na końcu przykładamy waflem.

Tak przygotowanego wafla musimy zawinąć i przyłożyć czymś ciężkim, żeby warstwy na się ułożyły. Najlepiej zostawić na całą noc.

Smacznego :-)