Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Wafelki krówkowe z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne waflowe ciasteczka, idealne do niedzielnej kawy

Wafelki krówkowe z imbirem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wafelki krówkowe z imbirem

 

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1,5 op wafli tortowych małych
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • lukier
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Wafelki krówkowe z imbirem
Mleko w puszce gotujemy we wodzie około 3 godzin. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie puszkę otwieramy, a masę przekładamy do miseczki. Wsypujemy imbir i dokładnie mieszamy. Wafelki smarujemy przygotowaną masą. Sklejamy posmarowane wafelki. Każde ciasto powinno się składać z pięciu wafli. Ciasteczka odstawiamy w chłodne miejsce, aby masa stwardniała. Wafelki dekorujemy lukrem i kolorową posypką.
Wafelki krówkowe z imbirem
Mleko w puszce gotujemy we wodzie około 3 godzin. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie puszkę otwieramy, a masę przekładamy do miseczki. Wsypujemy imbir i dokładnie mieszamy.
Wafelki krówkowe z imbirem
Wafelki smarujemy przygotowaną masą.
Wafelki krówkowe z imbirem
Sklejamy posmarowane wafelki. Każde ciasto powinno się składać z pięciu wafli. Ciasteczka odstawiamy w chłodne miejsce, aby masa stwardniała.