mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Wafelki z masą krówkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Po skonsumowaniu kilku takich wafelków, ochota 'na słodkie' skutecznie przechodzi;)

Wafelki z masą krówkową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wafelki z masą krówkową

 

  • 1 opakowanie suchych wafli
  • 1/2 kostki masła
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego gotowanego o smaku krówkowym (lub gotowa masa krówkowa w puszce)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wafelki z masą krówkową
Masło ucieram na puch mikserem, dodaję łyżką masę krówkową i dalej ucieram. Masą przekładam suche wafle. Wafel na wierzchu pozostawiam suchy. Na gotowych waflach kładę deseczkę, wstawiam do lodówki. Po kilku godzinach, gdy masa dobrze stężeje kroję na kawałki.
Wafelki z masą krówkową
Każdy wafel smarujemy za pomocą łyżki masą krówkowo-maślaną
Wafelki z masą krówkową
Wafel na wierzchu pozostawiam suchy