gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Wafelki z masą krówkową

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna i szybka przekąska na słodko

Wafelki z masą krówkową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wafelki z masą krówkową

 

  • 1 puszkę masy krówkowej o wadze 510 gr
  • 1opakowanie wafli suchych

 

Sposób przygotowania:

Wafelki z masą krówkową
Puszkę masy krówkowej o wadze 510 g  trzymamy w ciepłym aby łatwiej było ją rozsmarować. Wafle suche najlepiej kwadratowe ponieważ są grubsze od  okrągłych.Na stolnicy układamy jedną wafle smarujemy cienko masą przykładamy drugą wafle aż do wyczerpania.Tak przygotowany wafel wkładamy do foli i do lodówki aby masa trochę stężała.Wyjmujemy wafle kroimy na paski 3-5 cm następnie każdy pasek kroimy albo prosto albo pod skosem żeby wyszły ładne wafelki.POLECAM ! ! !
Wafelki z masą krówkową
Wafle smarujemy cienko masą krowkową.................
Wafelki z masą krówkową
Schłodzony kroimy na podłuzne paski.
Wafelki z masą krówkową
Osobiscie uzywam zawsze masę firmy gostyn.
Wafelki z masą krówkową
Kazdy odcięty pasek kroimy w ukosne paseczki.