Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Wafle przekładane wg Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i łatwe w przygotowaniu

Wafle przekładane wg Danusi

Składniki:

Wafle przekładane wg Danusi

 

  • mleko skondensowane słodzone -1 puszka
  • suche wafle -1 opak
  • migdały -dekoracja

Sposób przygotowania:

Wafle przekładane wg Danusi
Zagotować w garnku wodę, do garnka włożyć puszkę z mlekiem, gotować 3 godziny. Masa gotowa jest bardzo gęsta. Na pierwszy wafel nałożyć masę z mleka, przykryć drugim waflem, i tak do wyczerpania składników. Przełożone wafle obciążyć deseczką, odstawić do lodówki na 2 godz. Następnie wierzch wafli lekko posmarować masą, udekorować migdałami.