Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Wafle z kremem sernikowo-czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne wafelki z czekoladowym kremem

Wafle z kremem sernikowo-czekoladowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wafle z kremem sernikowo-czekoladowym

 

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 40 g mlecznej czekolady
  • 60 g czekolady z posiekanymi orzeszkami
  • 50 g mielonych migdałów
  • 1 łyżka Amaretto
  • 2 łyżki cukru
  • 200 g twarożku mielonego
  • 3 wafle kwadratowe

 

Sposób przygotowania:

Wafle z kremem sernikowo-czekoladowym
Do miski wsypać połamane czekolady. Miskę postawić na garnku z gotującą się wodą. Mieszać czekoladę aż się całkowicie rozpuści. W międzyczasie serek wymieszać z Amaretto i cukrem. Gdy czekolady się rozpuszczą, zdjąć je z garnka. Dosypać mielone migdały i wymieszać dokładnie.Gdy czekolada przestygnie, dodawać po łyżce serek, dobrze wymieszać. Wafle posmarować kremem i poskładać wg uznania. Zawinąć w folię, wstawić do lodówki i obciążyć. Chłodzić przez noc. Następnie wyjąć i pokroić ostrym nożem na porcje. Przechowywać w lodówce
Wafle z kremem sernikowo-czekoladowym
Do miski wsypać połamane czekolady. Miskę postawić na garnku z gotującą się wodą. Mieszać czekoladę aż się całkowicie rozpuści.
Wafle z kremem sernikowo-czekoladowym
W międzyczasie serek wymieszać z Amaretto i cukrem. Gdy czekolady się rozpuszczą, zdjąć je z garnka. Dosypać mielone migdały i wymieszać dokładnie.
Wafle z kremem sernikowo-czekoladowym
Gdy czekolada przestygnie, dodawać po łyżce serek, dobrze wymieszać.
Wafle z kremem sernikowo-czekoladowym
Wafle posmarować kremem i poskładać wg uznania. Zawinąć w folię, wstawić do lodówki i obciążyć. Chłodzić przez noc.