LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Wafle z krówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyśmienite na każdą okazję.

Wafle z krówką

Składniki:

Wafle z krówką

 

  • wafle duże kwadratowe 1 paczka
  • masa krówka czekoladowa 1 puszka
  • masło roślinne 25 dkg

Sposób przygotowania:

Wafle z krówką
Masło roślinne zmiksowac z masą krówkową (masy nie należy przechowywac w lodówce, bo zbyt zgęstnieje. Jeśli już tak się stanie, to delikatnie podgrzac, wstawiając puszkę do garnka z wodą). Gotową masą przekładac kolejne wafle. Na koniec przykryc pergaminem i docisnąc (np. grubą książką kucharską). Następnego dnia pokroic w rąby.