eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Wafle z masą krówkową i masłem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczny deser,dzieci je uwielbiają i pomagają w ich robieniu zwłaszcza w smarowaniu,Smakują najlepiej z dodatkiem masła i dżemu..

Wafle z masą krówkową i masłem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wafle z masą krówkową i masłem

 

  • 1 paczka wafli okrągłych
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 1 kostka masła śmietankowego
  • 1 słoiczek dżemu truskawkowego

Sposób przygotowania:

Wafle z masą krówkową i masłem
Gotową puszkę gotujemy w wodzie trzy godziny. Następnie przygotowujemy wafle dzielimy na połowę, Smarujemy najpierw masłem, przykrywamy drugim waflem, potem ugotowaną masą krówkową, na to dzem i tak przekładamy jedno na drugi aż składniki się wyczerpią oraz wafle. Gotowe wafle dajemy do lodówki i przyciskamy deseczką lub rondelkiem z szerokim dnem.
Wafle z masą krówkową i masłem
najpierw wafla posmarowałam masłem i przyłożyłam drugim
Wafle z masą krówkową i masłem
potem posmarowałam masą krówkową i przyłożyłam następnym
Wafle z masą krówkową i masłem
na następne posmarowałam dżemem truskawkowym itp
Wafle z masą krówkową i masłem
przyłożyłam w lodówce najlepiej deseczką