Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Wafle z masą mleczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wafle czyli podpłomyki z masą mleczną są świetną alternatywą na szybki słodki poczęstunek do kawy. Przygotowanie ich zajmuje tylko kilka chwil, a efekty pysznie słodki :-)

Wafle z masą mleczną

Składniki:

Wafle z masą mleczną

 

  • wafle, podpłomyki
  • 1/4 szkl mleka
  • 1/4 szkl cukru
  • 10 dag masła
  • 1 szkl mleka w proszku
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Wafle z masą mleczną
Mleko zagotować wraz z cukrem. Następnie zdjąć z palnika, dodać masło i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodać mleko w proszku i cały czas energicznie mieszać, aż masa będzie miała gładką konsystencję bez grudek,. Wafle, podpłomyki smarować przygotowaną masą a wierzch posypać rodzynkami.