kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Wafle z ziemniaczanym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

nowe, ziemniaczane danie...

Wafle z ziemniaczanym farszem

Składniki:

Wafle z ziemniaczanym farszem

 

Sposób przygotowania:

Wafle z ziemniaczanym farszem
Na patelni wytopić boczek wędzony, drobno pokrojony w kostkę. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać do boczku. Razem smażyć aż ziemniaki będą ścięte. Doprawić solą i pieprzem. Tym nadzieniem posmarować wafle i zwinąć. Pokroić na krokiety, podsmażyć na złoty kolor. Aby wafle dały się zwinąć, należy przełożyć ich mokrą ściereczką na 10 – 15 minut. Podawać z surówką.

Tagi:

ziemniaki