jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Waflowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

waflowy przekąłdanie, doskonałe wafelki dla każdego

Waflowy przekładaniec

Składniki:

Waflowy przekładaniec

 

  • 1 paczka wafli
  • 1 szklanka mleka
  • 1 kostka masła
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 2 łyżki kakao
  • olejek rumowy- kilka kropli
  • olejek cytrynowy- kilka kropli
  • włoskie orzechy- kilka sztuk

Sposób przygotowania:

Waflowy przekładaniec
Mleko, masło podgrzać z cukrem, aby produkty rozpuściły się. Sypać porcjami mleko w proszku i ucierać, aby nie było grudek. Jeszcze chwilę ogrzewać, dodać kakao i olejki aromatyczne, bardzo drobno posiekane orzechy, wymieszać.
Smarować równymi warstwami wafle i składać jeden na drugi.
Po złożeniu zawinąć wafle w papier, ułożyć na stolnicy, przykryć deseczką i obciążyć, pozostawić do stężenia.
Krajać następnego dnia w wąskie paski.