iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Książka Kucharska: Niezapomniane walentynki

Walentynkowe babeczki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Babeczki dzisiaj u mnie w wersji Walentynkowej, ale one doskonale nadają się na wszystkie inne okazje, a nawet ich brak.

Walentynkowe babeczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Walentynkowe babeczki

 

Sposób przygotowania:

Walentynkowe babeczki
Do garnka przełożyć margarynę i rozpuścić w trakcie dodać czekoladę, cukier i wodę po dokładnym rozpuszczeniu wystudzić. Z jajek oddzielić białka i ubić je na sztywno, a żółtka dodać do wystudzonej margaryny, całość ucierać mikserem w trakcie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem na koniec do gładkiego ciasta dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i połączyć z wiśniami. Ciastem napełnić do 3/4 wysokości małe foremki do babeczek. Piec około 20 minut w temp. 180st po upieczeniu wystudzić.Przestudzone babeczki posmarować cienką warstwą dżemu i dowolnie ozdobić masą cukrową
Walentynkowe babeczki
Do gotowego ciasta na koniec dodać wiśnie.
Walentynkowe babeczki
W małych foremkach upiec babeczki i ozdobić.