iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Walentynkowe serduszka z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Walentynkowe serduszka z czekoladą

Walentynkowe serduszka z czekoladą

Składniki:

Walentynkowe serduszka z czekoladą

 

  • 250 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 4 szt jaja
  • 3 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1 szt cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki mleka
  • nutella

 

Sposób przygotowania:

Walentynkowe serduszka z czekoladą
Masło wyciągamy z lodówki wcześniej aby było miękkie ucieramy z cukrem na białą puszysta masę za pomocą miksera. Jajka myjemy osuszamy . Dodajemy do masła po jednym jajku dalej miksując. Następnie dodajemy cukier waniliowy i dalej miksujemy. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia i pomału dodajemy do masy. Między czasie dolewamy także mleko. Miksujemy na gładką masę. Foremki o kształcie serca smarujemy masłem wykładamy po łyżce ciasta następnie dajemy na środek łyżeczkę czekolady i nakrywamy ciastem. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min. Po tym czasie wyciągamy formę studzimy i wyciągamy ciastka , prószymy cukrem pudrem.