SUPERPRZEPIS

Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie Więcej zdjęć (4)

Szybka rybka- prosto od serca dla ukochanej Walentynki

Składniki:

Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie
Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy, rozrywamy na małe kawałeczki, układamy na półmisku. Filety dokładnie myjemy. Foremką do ciast w kształcie serca wycinamy kawałki ryby. Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z olejem i powstałą pastą smarujemy "serca" ryby. Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy śmietanę, po 2 minutach dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Drugą patelnię z grubym dnem nagrzewamy i obsmażamy na niej z obu stron serduszka dorsza. Gorące serduszka kładziemy na sałacie, polewamy odrobiną sosu śmietanowo- musztardowego. Sos nalewamy także do małej miseczki, którą kładziemy na skraju półmiska. Rybkę podajemy od razu po przygotowaniu.
Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie
Filety dokładnie myjemy. Foremką do ciast w kształcie serca wycinamy kawałki ryby. Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z olejem i powstałą pastą smarujemy "serca" ryby.
Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie
Na patelni rozpuszczamy masło, wlewamy śmietanę, po 2 minutach dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Walentynkowy dorsz w musztardowym sosie
Drugą patelnię z grubym dnem nagrzewamy i obsmażamy na niej z obu stron serduszka dorsza.

Tagi:

sałata dorsz