bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Warkocze z piersi z kurczaka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Obiad przygotowany przez moją córkę.

Warkocze z piersi z kurczaka w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warkocze z piersi z kurczaka w panierce

 

  • 3 piersi pojedyncze
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • łyżka sosu hot chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka keczupu meksykańskiego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1,5 szklanki maślanki
  • panierka panko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Warkocze z piersi z kurczaka w panierce
Córka mięso pokroiła na podłużne paski. Wymieszała maślankę, przeciśnięty czosnek, sosy i przyprawy i zrobiła marynatę. Dodała paski piersi, wymieszała, odstawiła do lodówki na godzinę.
następnie kurczaka wyjęła z marynaty, wzięła po trzy kawałki, spięła końce wykałaczką, zaplotła warkocze, spięła na końcu wykałaczką. Panierowała w rozbełtanym jajku, potem w panierce panko. Usmażyła na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podała z wiosenną sałatką i frytkami.
Warkocze z piersi z kurczaka w panierce
Chrupiące delikatne warkocze z piersi kurczaka