mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Warstwowa sałatka z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Iście wiosenna, witaminowa sałatka z rzodkiewką i szczypiorkiem. Sycąca dzięki dodatkowi jajek i żółtego sera.

Warstwowa sałatka z rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warstwowa sałatka z rzodkiewką

 

  • 6 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 250 g żółtego sera
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 5 - 6 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Warstwowa sałatka z rzodkiewką
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do szklanego naczynia. Posypujemy solą i pieprzem do smaku. Jako drugą warstwę równomiernie rozprowadzamy majonez. Na to dajemy drobno posiekany szczypiorek. Posypujemy przyprawą do sałatek. Jako kolejną warstwę dajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Ostatnią warstwą jest starta rzodkiewka. Przed spożyciem sałatkę dokładnie mieszamy.
Warstwowa sałatka z rzodkiewką
Etap 1
Warstwowa sałatka z rzodkiewką
Etap 2
Warstwowa sałatka z rzodkiewką
Etap 3
Warstwowa sałatka z rzodkiewką
Etap 4