cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo sycąca jajeczna sałatka z tuńczykiem. Pyszna i prosta do zrobienia. Idealna na drugie śniadanie bądź jako przekąska.

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Składniki:

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Warstwowa sałatka z tuńczykiem
Ryż ugotować wg. instrukcji na opakowaniu, odsączyć i wysypać na dno naczynia. Następnie jajka ugotować na twardo. Ostudzić i oddzielić białka od żółtek, ucierając je osobno na tarce o małych oczkach. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane składniki układać w naczyniu w następującej kolejności: ugotowany ryż, starte białka, tuńczyk, kukurydza, ser żółty, ok. 3 łyżki majonezu, przyprawy (sól, pieprz), starte żółtka. Posypać szczypiorkiem i schłodzić w lodówce. Smacznego!