Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Warstwowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Deser układany warstwowo z czekoladą, kemem budyniowym i jabłkami z kompotu.

Warstwowy deser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warstwowy deser

 

  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 150 g mielonego twarogu
  • 1 opakowanie kremu budyniowego 3 minuty
  • 600 ml zimnego mleka
  • 1,5 szklanki jabłek z kompotu
  • wanilia z karmelem w młynku

Sposób przygotowania:

Warstwowy deser
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić ją. Do czekolady dodać twaróg, dokładnie wymieszać. Do zimnego mleka wsypać krem w proszku i dokładnie rozmieszać. Do 4 wysokich szklanek rozłożyć połowę jabłek. Na jabłka wyłożyć połowę masy czekoladowej, a na to połowę kremu budyniowego. Rozłożyć resztę jabłek, następnie resztę masy czekoladowej. Na koniec wyłożyć resztę kremu budyniowego. Wierzch każdej porcji posypać wanilią z karmelem z młynka.
Warstwowy deser
Mleczna czekolada roztopiona w kąpieli wodnej.
Warstwowy deser
Roztopiona czekolada z dodatkiem mielonego twarogu.
Warstwowy deser
Jabłka z kompotu rozłożone w czterech wysokich szklankach.
Warstwowy deser
Masa czekoladowo twarogowa rozłożona na jabłkach.