paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 895]

Warzywa do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zarówno smaczny jak i zdrowy dodatek do każdego obiadu. Marchew, fasolka podane z masełkiem i natką pietruszki.

Warzywa do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Warzywa do obiadu
Marchew obrać, umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Fasolkę opłukać , osuszyć i przekroić na dwie lub trzy części. Marchew z fasolką ugotować w lekko osolonej wodzie i wycedzić. Fasolkę, marchew i posiekaną natkę wymieszać razem.

Roztopić masło, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażyć.

Masło z czosnkiem zdjąć z ognia i wymieszać z warzywami.

Warzywa przełożyć do miski lub bezpośrednio na talerze.
Warzywa do obiadu
Marchew z fasolką ugotować w lekko osolonej wodzie i wycedzić. Fasolkę, marchew i posiekaną natkę wymieszać razem.
Warzywa do obiadu
Roztopić masło, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku podsmażyć.
Warzywa do obiadu
Masło z czosnkiem zdjąć z ognia i wymieszać z warzywami.