CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 178]

Warzywa i kiełbasa zapiekane na cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Warzywa: marchew, cukinia, fasolka szparagowa, papryka zapieczone w dobrze przyprawionym chlebowym cieście.

Warzywa i kiełbasa zapiekane na cieście Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywa i kiełbasa zapiekane na cieście

ciasto

nadzienie

Sposób przygotowania:

Warzywa i kiełbasa zapiekane na cieście

ETAP 1:

Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w drobne cząstki. Warzywa (marchew, cukinia, fasola szparagowa,papryka) smażymy na 1 łyżce oleju, doprawiamy dołączoną przyprawą bazyliowo-tymiankową, potem warzywa zgarniamy na bok i przesmażamy kiełbasę. Całość doprawiamy, lubczykiem, mąką kukurydzianą, solą i pieprzem. Studzimy.


Z podanych składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. 2/3 rozwałkowujemy, wykładamy dno natłuszczonej blachy, nakładamy farsz. Resztę ciasta bardzo cienko wałkujemy, wycinamy wzorki i przykrywamy farsz. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 170-180 C.

Warzywa i kiełbasa zapiekane z cieście
Kiełbasa i warzywa zapieczone w chlebowym cieście