Warzywa na patelnie.

Warzywa « poprzedni | następny »
skatarzynka

Szef Kuchni
Przepisy: 43
zdjęcia: 1 z 1
Warzywa na patelnie.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne warzywa na patelnie. Zamrażamy i w zimie pałaszujemy:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Warzywa na patelnie. - SKŁADNIKI:

Warzywa na patelnie. - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i podgotowujemy, tak ok. 15-20 min od zagotowania wody. Odstawiamy do wystudzenia, po czym kroimy na ćwiartki lub szesnastki. Marchew i ogórki również obieramy ze skóry i kroimy w talarki. Tak samo postępujemy z cukinią, z tym, że jej nie obieramy. W odzielnych garnkach gotujemy brokuły i fasolkę szparagową. Następnie odstawiamy do wystygnięcia, po czym brokuły rozdzielamy na różyczki, a fasolke kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy, nie dodajemy soli. Gotowe warzywa pakujemy do woreczków i zamrażamy. Zimą będą jak znalazł!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Warzywa na patelnie.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Delikatne parówkowe leczo Aromatyczne pulpeciki z ciecierzycy Ziemniaki duszone w śmietanie
Nogi z kaczki po góralsku Surówka z pora i marchewki Surówka z kiszonej kapusty
Czosnkowa pasta z białej fasoli Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami Pizza na marchewkowym spodzie
 Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą Zupa Eli z ciecierzycy Kolorowe naleśniki z pesto

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane