Warzywa na patelnie.

Warzywa « poprzedni | następny »
skatarzynka - Przepis na: Warzywa na patelnie. offline

Szef Kuchni
Przepisy: 43
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Warzywa na patelnie.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne warzywa na patelnie. Zamrażamy i w zimie pałaszujemy:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Warzywa na patelnie. - SKŁADNIKI:

  • Proporcje składników dobieramy pod względem tego jak wiele chcemy zrobić
  • marchew
  • ziemniaki
  • fasolka szparagowa
  • cukinia
  • kukurydza w puszce
  • papryka
  • brokuły
  • ogórek
  • delikat czerwony, przyprawa do ziemniaków, zioła prowansalskie

Warzywa na patelnie. - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obieramy i podgotowujemy, tak ok. 15-20 min od zagotowania wody. Odstawiamy do wystudzenia, po czym kroimy na ćwiartki lub szesnastki. Marchew i ogórki również obieramy ze skóry i kroimy w talarki. Tak samo postępujemy z cukinią, z tym, że jej nie obieramy. W odzielnych garnkach gotujemy brokuły i fasolkę szparagową. Następnie odstawiamy do wystygnięcia, po czym brokuły rozdzielamy na różyczki, a fasolke kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy, nie dodajemy soli. Gotowe warzywa pakujemy do woreczków i zamrażamy. Zimą będą jak znalazł!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Warzywa na patelnie.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Sałatka z fetą, cukinią i miodowym sosem Sałatka z cukinią i marchwią Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą
Zupa krem z żółtej cukinii Placki z cukinią, szpinakiem i fetą Spaghetti z cukinią i brokułem
 Gulasz drobiowy z cukinią Ogórkowy puszek z pikantnymi krążkami cukinii Cukinia z leśnymi grzybami
Pesto z bobu i płatków migdałowych Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni Gołąbki w młodej kapuście

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane