Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Warzywa na patelnię z krewetkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Warzywa na patelnię z krewetkami to niedroga i łatwa w przygotowaniu przekąska na eleganckie przyjęcie.

Warzywa na patelnię z krewetkami

Składniki:

Warzywa na patelnię z krewetkami

 

  • Składniki:
  • mieszanka warzywna „Azja” Felco - 900g (2 paczki)
  • krewetki obrane z ogonkami - 240g
  • dressing ziołowy lub sos vinaigrette
  • oliwa z oliwek - 20g
  • świeże zioła do dekoracji (np. szczypiorek, kolendra)

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelnię z krewetkami
Krewetki zabejcować w soku z cytryny i przyprawie do ryb na 30 minut. Następnie nadziać na patyczki do szaszłyków i ugrillować. Mieszankę warzywną podsmażyć na oliwie z oliwek. 

Na talerzu ułożyć warzywa wraz z krewetkami i udekorować świeżymi ziołami.