Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Warzywa na patelnię z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mieszanka warzyw(np. chińska) z ryżem, idealna na obiad.

Warzywa na patelnię z ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa na patelnię z ryżem

 

  • 1 opakowanie mieszanki na patelnię, mrożonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryka
  • 2 torebki ryżu
  • olej do smażenia
  • przyprawa Ziarenka Smaku.
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelnię z ryżem
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Usunąć gniazdo nasienne z papryki. Paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić. Mrożoną mieszankę warzywną smażyć na niewielkiej ilości oleju pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodać paprykę i kukurydzę i chwilę dusić. Przyprawić pieprzem i przyprawą Ziarenka Smaku. Na talerz nałożyć ryż, a następnie warzywa. Podawać ciepłe.
Warzywa na patelnię z ryżem
Etap 1: Wrzucone zamrożone warzywa, smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Warzywa na patelnię z ryżem
Pokrojona papryka i odcedzona kukurydza gotowe do wrzucenia na patelnię.
Warzywa na patelnię z ryżem
Danie już prawie gotowe, jeszcze tylko przyprawić i można podawać.

Tagi:

ryż przyprawy