katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Galaretka drobiowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Coś dobrego w galaretce .Drobiowe mięso z dodatkiem warzyw to smaczna i kolorowa przystawka dla gości.

Galaretka drobiowa z warzywami

Składniki:

Galaretka drobiowa z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka drobiowa z warzywami
Mięso myjemy i zalewamy wodą.Stawiamy do gotowania. Warzywa obieramy,myjemy i dodajemy do mięsa. Dodajemy przyprawy i gotujemy mięso do miękkości. Mięso wyjmujemy i studzimy. Obieramy z kości i drobno kroimy. Marchew kroimy w kostkę albo plasterki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Rosół przelewamy przez sito, odlewamy ok. 5 szklanek. W szklance gorącego rosołu rozprowadzamy żelatynę. Do odlanego rosołu dodajemy mięso, żelatynę i warzywa, doprawiamy do smaku. Rozlewamy do salaterek albo mniejszych pojemniczków i odstawiamy do całkowitego stężenia.