goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Warzywa w sosie holenderskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejny pomysł na zdrowy obiad. Takie warzywa są smaczne i zdrowe, a najlepsze oczywiście sezonowe.

Warzywa w sosie holenderskim

Składniki:

Warzywa w sosie holenderskim

 

Sposób przygotowania:

Warzywa w sosie holenderskim
Marchew oraz cukinie oczyszczamy, kroimy w plasterki. Brokuła dzielimy na różyczki. Por w pół talarki. Całość gotujemy aż warzywa będą miękkie. Warzywa przekładamy do brytfanny, podduszamy na maśle. 1/2 szklanki wody mieszamy z winem i podgrzewamy. Masło ubijamy z żółtkami, stopniowo dolewamy wino, doprawiamy do smaku. Warzywa polewamy ciepłym sosem.

Tagi:

cukinia