szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Warzywa w sosie na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Warzywa na ciepło z sosem serowo-kremowym.

Warzywa w sosie na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa w sosie na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa w sosie na ciepło
Brokuła i kalafiora dzielimy na małe różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie. Sos z torebki mieszamy ze śmietaną na gładką masę. Z ugotowanych warzyw odlewamy wodę a dodajemy do nich przygotowany sos. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze ciągle mieszajac ok minuty.
Warzywa w sosie na ciepło
Brokuła i kalafiora dzielimy na małe różyczki i gotujemy
Warzywa w sosie na ciepło
Sos serowo kremowy mieszamy dokładnie ze śmietaną
Warzywa w sosie na ciepło
Gdy warzywa ugotują się do miękkości odlewamy wodę
Warzywa w sosie na ciepło
Dodajemy przygotowany sos i gotujemy jeszcze minutę

Tagi:

sosy