Strona główna Warzywa w zalewie octowej

Warzywa w zalewie octowej

Warzywa « poprzedni | następny »
Ilonar2301 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 5
Warzywa w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mix owoców na zimę. Przygotowane w marynacie octowej.


trudność: średne
czas:

Warzywa w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

Warzywa w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki kroimy na osiem części, w ćwiartki i ćwiartki na pół. Pieczarki oczyszczamy, większe kroimy na połówki, możemy je delikatnie sparzyć wrzątkiem. Paprykę myjemy, wykrawamy z niej gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy przez 2 minuty. Cebulę kroimy na 8 części. Wszystkie tak przygotowane składniki przekładamy do miski lub dużego garnka, dodajemy 9 szklanek wody i szklankę soli. Mieszamy. Odstawiamy na 2- 3 godzinki. Z 13 szklanek wody, 3,5 szklanki octu oraz 5 szklanek cukru przygotowujemy gorącą zalewę. Do słoików wkładamy przyprawy. Warzywa odsączamy z osolonej wody i przekładamy je do słoików układając dość ścisło. Następnie zalewamy je gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 4- 5 minut. Z podanych przeze mnie proporcji wyszły 24 słoiki o pojemności 0,5 litra


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Warzywa w zalewie octowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Gofry dyniowe z kardamonem Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Pizza z salami i rukolą
Pizza z filetem drobiowym Jarmużowo -kurczakowa pizza Marchewkowe pęczotto
Kolorowa jesienna surówka Potrawka fasolowa z kiełbaskami Kolorowe krokiety z jarmużem
Jesienny makaron z dynią Drobiowy gulasz z dynią Czekoladowe pierogi z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane