Strona główna Warzywa w zalewie octowej

Warzywa w zalewie octowej

Warzywa « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Warzywa w zalewie octowej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Warzywa w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Mix owoców na zimę. Przygotowane w marynacie octowej.


trudność: średne
czas:

Warzywa w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

Warzywa w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki kroimy na osiem części, w ćwiartki i ćwiartki na pół. Pieczarki oczyszczamy, większe kroimy na połówki, możemy je delikatnie sparzyć wrzątkiem. Paprykę myjemy, wykrawamy z niej gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy przez 2 minuty. Cebulę kroimy na 8 części. Wszystkie tak przygotowane składniki przekładamy do miski lub dużego garnka, dodajemy 9 szklanek wody i szklankę soli. Mieszamy. Odstawiamy na 2- 3 godzinki. Z 13 szklanek wody, 3,5 szklanki octu oraz 5 szklanek cukru przygotowujemy gorącą zalewę. Do słoików wkładamy przyprawy. Warzywa odsączamy z osolonej wody i przekładamy je do słoików układając dość ścisło. Następnie zalewamy je gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez 4- 5 minut. Z podanych przeze mnie proporcji wyszły 24 słoiki o pojemności 0,5 litra


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Warzywa w zalewie octowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa
Dyniowe pankejki Gołąbki w panierce Kalafior pod beszamelem
Racuchy dyniowe Makaron z kurczakiem i dynią Placki z dyni z sezamem
Schab pod jarmużową pierzynką Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach Sałatka jarzynowa z dynią
Dżem dyniowo-aroniowy Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Mus z dyni gotowanej Eli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane