ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Warzywa z dipem camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalna przekąska dla gości.

Warzywa z dipem camembert

Składniki:

Warzywa z dipem camembert

 

  • serek camembert (lub brie)
  • słodka śmietanka
  • sól
  • papryka mielona słodka
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 ogórki
  • 2 marchewki
  • seler naciowy

Sposób przygotowania:

Warzywa z dipem camembert
Serek rozgniatamy widelcem, dolewamy śmietanki, rozcieramy to na jednolitą masę (ilością śmietanki regulujemy gęstość masy serowej). Doprawiamy to solą i pieprzem. Warzywa myjemy, obieramy i myjemy ponownie. Osuszamy je ręcznikiem papierowym. Kroimy w słupki. Układamy z nich na talerzu kolorową kompozycję. Na środku talerza kładziemy spodeczek z dipem. Warzywa maczamy w dipie i zjadamy.

Tagi:

dip sosy