iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Warzywa z indykiem i orzeszkami piniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Warzywa z indykiem i orzeszkami piniowymi

Warzywa z indykiem i orzeszkami piniowym

Składniki:

Warzywa z indykiem i orzeszkami piniowym

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z indykiem i orzeszkami piniowym
Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Cebule siekamy. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy por ,cebule i czosnek. Następnie dodajemy bakłażana-smażymy. Dodajemy pomidora i wszystkie przyprawy . Można podlać odrobina bulionu. Pierś z indyka gotujemy w osolonej wodzie lub gotujemy na parze. Ugotowaną kroimy w kawałki dodajemy na patelni. wszystko razem dusimy kilka minut. Pod koniec dodajemy orzeszki piniowe. Podajemy z ryżem .